Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 07. jul 2014. 13:38

Održana 63. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Izvještaj o stanju na tržištu osiguranja u 2013. godini

Na danas održanoj 63. śednici Odbor je podržao Izvještaj o stanju na tržištu osiguranja u 2013. godini i upoznao se sa Izvještajem o radu Savjeta za finansijsku stabilnost u 2013. godini, kao i sa stepenom realizacije zaključaka (šest) Skupštine Crne Gore, objavljenih u „Službenom listu Crne Gore“, br. 56/13 od 6. decembra 2013. godine. Povodom razmatranja Izvještaja Savjeta, Odbor je odlučio da Skupštini Crne Gore podnese izvještaj, kao i najavio mogućnost podnošenja novih zaključaka.

Dogovoreno je da Odbor u nastavku śednice, koja će biti naknadno sazvana, utvrdi zaključke povodom razmatranja Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2013. godinu.

Odbor nije podržao Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja: Slavoljuba Stijepovića - ministra prosvjete, Duška Rajkovića - direktora JU Centar za stručno obrazovanje, Zoje Bojanić Lalović - direktorke JU Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i Nenada Šoškića - direktora JU Centar savremene umjetnosti, povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije o reviziji godišnjih finansijkih izvještaja navedenih institucija, koju je podnio poslanik Aleksandar Damjanović.