Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 13. oktobar 2014. 16:53

Susret Damjanović - Tomić - Marinković

Predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, mr Aleksandar Damjanović, učestvovao je na sastanku sa predśednicom Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije, dr Aleksandrom Tomić i potpredśednikom Narodne skupštine Republike Srbije, prof. dr Vladimirom Marinkovićem.

Danas je u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore, mr Aleksandar Damjanović, razgovarao sa predśednicom Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku Narodne skupštine Republike Srbije, dr Aleksandrom Tomić i potpredśednikom Narodne skupštine Republike Srbije, prof. dr Vladimirom Marinkovićem. Tema razgovora je bila saradnja dva odbora u okviru Regionalne mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije Zapadnog Balkana i održavanje zajedničke sjednice dva odbora, koja je planirana da se održi u novembru u Podgorici, a na kojoj će se razmatrati teme od zajedničkog interesa iz oblasti energetike, regionalnog razvoja i trgovinske razmjene. Takođe je bilo riječi i o mogućnosti održavanja regionalne konferencije u Crnoj Gori, na kojoj bi se govorilo o uspostavljanju podružnice „Confindustrije“, kao najvećeg italijanskog udruženja industrijalaca koje svoju podružnicu već ima u Srbiji.