Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 17. novembar 2014. 14:20

Održana 80. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona i dva amandmana na jedan predlog zakona

Na danas održanoj 80. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o regionalnom razvoju i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama.

Odbor je razmotrio pet amandmana podnijetih na Predlog zakona o spoljnoj trgovini. Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji amandman (jedan), koje su podnijeli poslanici Zoran Jelić, Zorica Kovačević, Marta Šćepanović i Filip Vuković. U odnosu na amandmane (četiri), koje su podnijeli poslanici Danko Šarančić i Aleksandar Damjanović, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji amandman 2, dok amandmani 1, 3 i 4 nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je, takođe, razmotrio i amandmane (dva), koji su na Predlog zakona o efikasnom korišćenju energije, podnijeli poslanici: Goran Tuponja, Darko Pajović, Azra Jasavić i Srđan Perić.