Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 19. decembar 2014. 11:56

Održan prvi nastavak 87. śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor se upoznao sa Finansijskim planom Centralne banke Crne Gore za 2015. godinu

Na danas održanom prvom nastavku 87. śednice, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, u skladu sa članom 71 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore, upoznao se sa Finansijskim planom ove institucije za 2015. godinu, kojim se predviđa da ukupni prihodi budu 12.225.684,00 eura, rashodi 11.895.500,00 eura, a sredstva neto dobiti 330.184,00 eura. Odbor će podnijeti izvještaj o navedenom aktu Skupštini Crne Gore.

Odbor će se o Predloga zakona o dopuni Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koji je podnio poslanik Damir Šehović i Predlogu zaključaka povodom održanog kontrolnog saslušanja potpredśednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem, dr Vujice Lazovića, ministra ekonomije, dr Vladimira Kavarića, predśednika Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore ad Nikšić, Srđana Kovačevića i izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore ad Nikšić, Stefana Pastorija, povodom realizacije ugovora između Vlade Crne Gore i kompanije A2A, koji su podnijeli poslanici dr Strahinja Bulajić i mr Aleksandar Damjanović, izjasniti u nastavku śednice.