Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 16. februar 2015. 18:47

Započeta 90. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obligacionim odnosima, koji je podnijela grupa poslanika

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na danas započetoj 90. sjednici, razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obligacionim odnosima, koji je podnijela grupa (31) poslanika.

Odbor je, takođe, razmotio Predlog odluke o otvaranju parlamentarne istrage i obrazovanju Anketnog odbora za prikupljanje informacija i činjenica o postupanju nadležnih organa o zaštiti državne imovine i javnog interesa prilikom prodaje imovine Kombinata aluminijuma Podgorica – AD u stečaju sa zavisnim društvima i Duvanskog kombinata Podgorica AD u stečaju, koji je podnijela grupa (33) poslanika. Nakon glasanja, Predlog odluke nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je razmotrio i Predlog zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure – EUR, koji su podnijeli poslanici: Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević (skraćeni postupak) i odlučio da se o navedenom predlogu zakona izjasni u nastavku sjednice, nakon dostavljanja mišljenja Vlade, kao i Izvještaja Zakonodavnog odbora Skupštine Crne Gore. Bilo je mišljenja da je cjelishodno da nastavku sjednice pristvuje i predstavnik Centralne banke Crne Gore.

U okviru tačke tekuća pitanja, dogovoreno je da će tokom marta mjeseca razmotriti mogućnost održavanja konsultativnog saslušanja na zajedničkoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Odbora za evropske integarcije, na temu „Efikasnost i kontrola korišćenja IPA fondova i rad Revizorskog tijela za reviziju EU fondova“. U okviru navedene tačke dnevnog reda, riječi je bilo i o potrebi daljeg praćenja stepena realizacije zaključaka Skupštine Crne Gore, koji se odnose na Kombinat aluminijuma AD Podgorica.