Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 15. jun 2015. 15:27

Održana 104. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Na danas održanoj 104. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet jednoglasno je podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi.

Odbor je razmotrio dva izvještaja nezavisnih regulatornih tijela za 2014. godinu i to: Finansijski izvještaj sa izvještajem o radu Agencije za ljekove i medicinska sredstva i Izvještaj o finansijskom poslovanju sa izvještajem o radu Agencije za elektronske medije. Nakon rasprave, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji navedene izvještaje.

Odbor je razmotrio i pet amandmana podnijetih na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti. Nakon što se upoznao sa stavom Vlade, Odbor je  podržao amandman koji su podnijeli poslanici Mićo Orlandić i Džavid Šabović, kao i amandmane 2 i 4 koje je podnijela poslanica Snežana Jonica. Navedni amandmani postali su sastavni dio teksta predloga Zakona. Odbor nije podržao amandmane 1 i 3 poslanice Snežane Jonice.

Razmatranje amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o eksproprijaciji koje je podnio poslanik Dritan Abazović, odloženo je za neku od narednih śednica.