Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 06. jul 2015. 14:54

Održana 105. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreni izvještaji dva nezavisna regulatorna tijela i Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović

Na danas održanoj 105. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović. Śednici su u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore prisustvovali Željka Vuksanović, predśednica Opštine Kolašin i Đuro Milošević, potpredśednik opštine Kolašin. Nakon dvočasovne rasprave, navedeni Predlog zakona nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da prihvati Finansijske iskaze i Izvještaj o izvršenoj reviziji finansijskih izvještaja sa Izvještajem o radu Agencije za nadzor osiguranja za 2014. godinu.

Odbor je odlučio da predloži Skupštini da prihvati i Godišnji izvještaj o radu Komisije za hartije od vrijednosti i stanju na tržištu hartija od vrijednosti  za 2014. godinu. U odnosu na Finansijski izvještaj, dogovoreno je da bude razmotren na nekoj od narednih śednica Odbora, kada bude dostavljen i Izvještaj nezavisnog revizora o reviziji finansijskih iskaza KHOV za 2014. godinu.