Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 15. oktobar 2015. 08:36

Članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet na Međuparlamentarnoj konferenciji

Sarajevo, 15 - 16. oktobar, 2015. godine

Članovi Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prisustvovaće Međuparlamentarnoj konferenciji koja će se  održati 15. i 16. oktobra 2015. godine u Sarajevu. Konferencija je organizovana od strane Evropskog parlamenta u saradnji sa Savjetom za regionalnu saradnju, a domaćin je Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine.

Tema Konferencije: "Ekonomsko upravljanje i stvaranje novih radnih mjesta u EU i  zemljama u procesu pridruživanja".

Tokom Konferencije govoriće se o strukturnim reformama, konvergenciji prema standardima EU u fiskalnoj i poreskoj politici, izazovima i rješenjima za podsticanje stvaranja novih radnih mjesta na Balkanu, iskustvima zemalja članica u sustizanju i sprovođenju aktivnosti, kao i ulozi parlamenata u promovisanju i podršci usklađivanja sa EU standardima.

Delegaciju Skupštine Crne Gore čine poslanici: Aleksandar Damjanović, predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Filip Vuković, član Odbora.