Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. decembar 2015. 15:15

Delegacija Skupštine prisustvovala sastanku u organizaciji Sekretarijata Energetske zajednice

Sastanak u Beču organizovan u kontekstu osnivanja Parlamentarnog plenuma Energetske zajednice

Danas je u śedištu Sekretarijata Energetske zajednice u Beču održan sastanak predstavnika osam parlamenata članica Energetske zajednice na kojem su obavljene proceduralne pripreme za osnivanje parlamentarnog plenuma Energetske zajednice. Predviđeno je da Plenum počne sa radom tokom prve polovine naredne godine.

Na sastanku je dogovoren plan rada Plenuma za narednu godinu, nacrt Poslovnika o radu Plenuma i ostala pitanja koja se odnose na funkcionisanje ovog tijela. Sastav Plenuma čini 16 poslanika Evropskog parlamenta i 16 poslanika iz osam parlamenata članica Energetske zajednice.

Članovi delegacije Skupštine Crne Gore, koja je prisustvovala sastanku, bili su: Aleksandar Damjanović, predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Filip Vuković, član Odbora.