Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 27. april 2016. 16:59

Održana 139. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Održano kontrolno saslušanje povodom negativnog mišljenja o finansijskoj reviziji i uslovnog mišljenja o reviziji pravilnosti Državne revizorske institucije na Finansijski izvještaj JU Muzički centar Crne Gore za 2014. godinu.

Na danas održanoj 139. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet obavio je kontrolno saslušanje Pavla Goranovića, ministra kulture  i direktora JU Muzički centar Crne Gore, Žarka Mirkovića, povodom negativnog mišljenja o finansijskoj reviziji i uslovnog mišljenja o reviziji pravilnosti Državne revizorske institucije na Finansijski izvještaj JU Muzički centar Crne Gore za 2014. godinu.

Poslanici su tokom rasprave postavili brojna pitanja licima pozvanim na kontrolno saslušanje, koja su se, između ostalog, odnosila na: akt o unutrašnjoj sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta JU Muzički centar Crne Gore i uspostavljanje nadzora nad finansijskim poslovanjem ove institucije, realizaciju preporuka Državne revizorske institucije i da li je završni račun JU Muzički centar Crne Gore za 2015. godinu urađen u skladu sa istim i dr.

Odbor je ukazao na mogućnost predlaganja zaključaka Skupštini Crne Gore, u skladu sa članom 77  Poslovnika Skupštine Crne Gore.