Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 10. maj 2016. 12:48

Održana 141. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan predlog zaključaka i razmotreni finansijski izvještaji sa izvještajima o radu dva nezavisna regulatorna tijela.

Odbor je na danas održanoj 141. śednici razmotrio Predlog zaključaka povodom održanog kontrolnog saslušanja ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i v.d. sekretara Sekretarijata za razvojne projekte, Biserke Dragićević, kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti u vezi sa validnošću izdate garancije, shodno Aneksu ugovora, za završetak radova na hotelu „As“ u Perazića Dolu, koji su podnijeli poslanici Miloš Konatar i Aleksandar Damjanović. Nakon rasprave i odgovarajućih modifikacija predloženog teksta navedenih zaključaka Odbor je odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da iste usvoji.

Odbor je takođe razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da prihvati Izvještaj o finansijskom poslovanju i Izvještaj o radu Agencije za elektronske medije za 2015. godinu kao i Finansijski izvještaj i Izvještaj o radu Agencije za ljekove i medicinska sredstva za 2015. godinu.

Razmatranje Inoviranog izvještaja o korišćenju finansijskih sredstava Skupštine i Službe Skupštine za 2015. godinu, sa Izvještajem o javnim nabavkama odloženo je za neku od narednih sjednica Odbora.