Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 30. jun 2016. 14:24

Održana 150. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana tri predloga zakona i jedan predlog zaključaka

Odbor je na današnjoj  śednici razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na ugljovodonike. Takođe, Odbor je na osnovu sugestije predstavnika predlagača zakona odlučio da podnese tri amandmana, te su isti postali sastavni dio teksta Predloga zakona.

Takođe, Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR, koji je podnio poslanik Nebojša Medojević i Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović.

Odbor je razmotrio i Predlog zaključaka povodom razmatranja Izvještaja Centralne banke Crne Gore o nadzoru nad primjenom Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR i praćenja primjene Zakona, koji je podnio poslanik Nebojša Medojević. Na osnovu sugestija iznijetih tokom rasprave, u skladu sa kojima je izvršena korekcija predloženog teksta zaključaka, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da iste usvoji.