Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 15. februar 2013. 18:06

Sastanak predsjednika Odbora za evropske integracije sa zamjenikom ambasadora Savezne Republike Njemačke

Predśednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović sastao se 15. februara 2013. godine sa zamjenikom ambasadora Savezne Republike Njemačke Olaf Peškeom.

 

Zamjenik ambasadora Olaf Peške izrazio je interesovanje povodom mehanizama kroz koje će institucije u Crnoj Gori biti uključene u izborni proces, kao i funkcionisanja nedavno formiranog Odbora za evropske integracije. Drugi povod susreta, kako je kazao zamjenik ambasadora, jeste interesovanje poslanika Bundestaga Manuela Zaracina za organizovanjem sastanka sa članovima Odbora za evropske integracije prilikom njegove službene posjete Crnoj Gori.

Nakon što je predsjednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović iskazao zadovoljstvo povodom interesovanja poslanika Zaracina, kazao je da Odbor još uvijek nije u potpunosti jasno definisao svoju ulogu u pregovaračkom procesu, ukazavši na Rezoluciju o saradnji Skupštine i Vlade u procesu pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, koja će posebno tretirati upravo pitanje pozicioniranja Skupštine i Odbora u procesu pristupanja Crne Gore Uniji. Namjera je, kazao je predsjednik, razmatrati izvještaje iz Brisela nakon eksplanatornih i bilateralnih skrininga, kao i pozicije za svako poglavlje, neposredno prije zauzimanja zvaničnog stava o istim.