Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 30. maj 2014. 15:55

IX sastanak COSAP-a u organizaciji Odbora za evropske integracije

Bečići, 3. jun 2014. godine

Odbor za evropske integracije organizovaće IX sastanak Konferencije odbora za evropske integracije/poslove država učesnica Procesa stabilizacije i pridruživanja iz Jugoistočne Evrope (COSAP), 3. juna 2014. godine u Bečićima.

Teme o kojima će biti riječ na sastanku su ključni izazovi zemalja regiona u sprovođenju unutrašnjih reformi, u okviru ostvarivanja njihovog zajedničkog cilja – članstvo u EU, transparentnost i inkluzivnost kao važni elementi procesa evropskih integracija, kao i lokalni i regionalni pristupi u korišćenju pretpristupnih fondova.

Pored parlamentarnih delegacija država članica COSAP-a, na sastanku će učestvovati i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasador Rumunije u Crnoj Gori, predstavnici Hrvatskog sabora, čelnici lokalnih samouprava Cetinja i Berana, kao i predstavnici regionalnih inicijativa - RCC i RSPC SEE.

PROGRAM