Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 09. jun 2015. 10:27

Predśednik Odbora za evropske integracije boraviće u službenoj pośeti Poljskoj

Varšava, 10. i 11. jun 2015. godine

Predśednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović boraviće u službenoj pośeti poljskom Sejmu, 10. i 11. juna tekuće godine.

Cilj planiranih sastanaka je razmjena mišljenja o procesu proširenja Unije, sa posebnim osvrtom na ulogu poljskog Sejma i nekadašnjeg Odbora za evropske integracije u procesu pristupanja, kao i o ulozi nacionalnih parlamenata u donošenju odluka na evropskom nivou.

U okviru službene pośete biće održani sastanci sa potpredśednikom Sejma Eugenišom Grzešakom (Eugeniusz Grzeszczak), predśedavajućima odborima za evropske poslove Sejma i Senata, Odborom za nacionalne i etničke manjine i Odborom za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku, kao i sastanak sa predstavnicom Ministarstva vanjskih poslova Republike Poljske Henrikom Mošćicka-Dendis (Henryka Mościcka-Dendys), podsekretarkom za odnose sa Parlamentom, evropske poslove i ljudska prava.