Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 28. jul 2015. 13:51

Održana 39. śednica Odbora za evropske integracije

Članovi Odbora jednoglasno dali pozitivna mišljenja o izvještajima o pregovaračkim poglavljima 6, 7 i 32

Na danas održanoj śednici Odbora za evropske integracije, članovi Odbora jednoglasno su usvojili pozitivna mišljenja o Izvještaju o pregovaračkom poglavlju 6 – Privredno pravo, Izvještaju o pregovaračkom poglavlju 7 – Pravo intelektualne svojine i Izvještaju o pregovaračkom poglavlju 32 – Finansijski nadzor.

Ambasador Aleksandar Andrija Pejović, glavni pregovarač za vođenje pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, predstavio je glavne aspekte tri dokumenta, odnosno postignuti napredak u ispunjavanju obaveza, kao i predstojeće zadatke. Zatim je Vladimir Savković, član Pregovaračke grupe za poglavlja 6 i 7 dao osvrt na najvažnije aspekte ova dva poglavlja, dok je Ana Krsmanović, šefica Radne grupe za poglavlje 32, predstavila dinamiku rada u oblasti finansijskog nadzora.

Pored članova Odbora za evropske integracije, śednici su prisustvovali i članovi Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

Uzimajući u obzir prirodu dokumenata koji su danas razmatrani, a koji su označeni kao interni, śednica je bila zatvorena za javnost.