Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 773
ponedjeljak, 12. novembar 2012. 13:16

Učešće predstavnika Službe Odbora za ljudska prava i slobode na seminaru: “Zaštita ljudskih prava i položaj žena i đece“, Brisel, 14. i 15. novembar 2012.

Seminar se organizuje u okviru Programa podrške parlamentima zemalja Zapadnog Balkana.

Predstavnici Službe Odbora za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore učestvovaće na seminaru „Zaštita ljudskih prava i položaj žena i đece“, koji će se održati u Briselu, 14. i 15. novembra 2012. godine.

Seminar organizuje Jedinica za odnose sa parlamentima zemalja Zapadnog Balkana Direktorata za spoljne poslove Evropskog parlamenta u okviru Programa podrške parlamentima zemalja Zapadnog Balkana.

Agendom je planirano više sesija na teme: „Uloga i pozicija Evropskog parlamenta u oblasti ljudskih prava i ljudska prava na Zapadnom Balkanu“, „Zaštita prava manjina u Evropskoj uniji i na Zapadnom Balkanu“, „Uloga civilnog društva u zaštiti ljudskih prava“, „Rodna ravnopravnost u EU: ključni ciljevi i politika Evropskog parlamenta“, „Položaj žena i đece na Zapadnom Balkanu“ i „Pripreme za članstvo u EU i neophodne aktivnosti zemalja kandidata i predkandidata u oblasti ljudskih prava“. Na samom kraju Seminara predviđena su izlaganja delegacija parlamenata zemalja Zapadnog Balkana na temu: „ Napori parlamenta na poboljšanju stanja ljudskih prava u zemljama Zapadnog Balkana“.