Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 12. maj 2016. 12:35

Sastanak predśednika i članova Odbora za ljudska prava i slobode sa advokatom Vodačem

Crveni salon - srijeda 18.maj 2016. godine

Predśednik i članovi Odbora za ljudska prava i slobode sastaće se sa Džonom L. Vodačem, advokatom specijalizovanim za prava osoba sa invaliditetom, u srijedu, 18. maja 2016. godine, sa početkom u 11.30 sati u Crvenom salonu Skupštine Crne Gore.

Advokat Vodač će boraviti u Crnoj Gori od 16. do 20. maja 2016. godine, u sklopu Spiker programa pod nazivom „Bez sažaljenja: Američki pokret za građanska prava osoba s invaliditetom“ koji realizuje Centar za antidiskriminaciju „Ekvista“ u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici. Cilj Programa koji obuhvata sastanke sa predstavnicima državnih institucija, aktivistima nevladinih organizacija i predavanja o pravima osoba sa invaliditetom je da se javnost informiše o pravima osoba sa invaliditetom, kao i da se ove osobe ojačaju kako bi se borile za njihova prava.

Advokat Vodač je specijalizovan za Zakon o Amerikancima sa invaliditetom, Akt o rehabilitaciji, federalne zakone koji se odnose na ovu oblast, kao i Konvenciju Ujedinjenih nacija o pravima osoba sa invaliditetom.

Na sastanku sa predstavnicima Odbora za ljudska prava i slobode biće riječi o ljudskim pravima osoba sa invaliditetom, odredbama Zakona o Amerikancima sa invaliditetom i pristupu osobama sa invaliditetom. 

Takođe, advokat Vodač će biti upoznat sa crnogorskim zakonodavnim okvirom u ovoj oblasti i aktivnostima koje Odbor za ljudska prava i slobode, u skladu sa svojom Poslovnikom Skupštine utvrđenom nadležnošću, preduzima na afirmaciji, promociji i zaštiti prava osoba sa invaliditetom.

Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak susreta, a nakon sastanka biće izdato saopštenje za javnost.