Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 20. decembar 2013. 18:42

Održana 38. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na danas održanoj śednici, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu razmotrio je 32 amandmana na Predlog zakona o Prijestonici i dva amandmana na Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Od podnešenih 43 amandmana na Predlog zakona o Prijestonici, Odbor je podržao 14 amandmana poslanika DPS-a, četiri amandmana poslanice Azre Jasavić, Srđana Perića i Gorana Tuponje i osam amandmana poslanika Borislava Banovića, Džavida Šabovića i Rifata Rastodera. Odbor većinom glasova nije podržao četiri amandmana poslanika Borislava Banovića, Džavida Šabovića i Rifata Rastodera, a od dva amandmana podnosioci amandmana su odustali.

Iz razloga odsustva podnosilaca amandmana, 11 amandmana nije razmotreno

Na Predlog odluke o izmjenama i dopunama Poslovnika Skupštine Crne Gore, podnešena su tri amandmana. Odbor je podržao amandman koji je podnijela grupa od 13 poslanika. Amandman poslanice Azre Jasavić, Odbor većinom glasova nije podržao.

Amandman poslanice Snežane Jonice i poslanika Nevena Gošovića nije razmotren, iz razloga odsustva podnosilaca amandmana.