Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 21. mart 2014. 19:47

Održana 49. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu je na danas održanoj 49. śednici, podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika, koji su Skupštini Crne Gore podnijeli poslanici: mr Milutin Simović, Goran Danilović, Almer Kalač i Ljerka Dragičević.

Odbor je, takođe, razmotrio amandmane (17) na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika.

Odbor je razmotrio amandman (1) poslanika:mr Milutina Simovića, Gorana Danilovića, Almera Kalača i Ljerke Dragičević, kao i amandmane (2) poslanika: mr Milutina Simovića i Gorana Danilovića  koji su, s obzirom da su podnosioci amandmana ujedno i predlagači zakona, postali sastavni dio teksta Predloga zakona.

Amandmani (10)Kluba poslanika Socijalističke narodne partije, kao ni amandmani (2) poslanika Gencija Nimanbegua i Nika Gjeloshaja, nijesu dobili potrebnu većinu.

Na Predlog zakona Odbor je jednoglasno odlučio da podnese amandmane (2).