Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 22. septembar 2015. 15:11

Član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu na Interparlamentarnom sastanku: „Situacija na Mediteranu i potreba za cijelovitim pristupom migracijama“

Poslanik Šefkija Murić, član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i zamjenica predśednika Odbora za ljudska prava i slobode, Ljiljana Đurašković učestvovaće na Interparlamentarnom sastanku na temu: „Situacija na Mediteranu i potreba za cijelovitim pristupom migracijama" 

U Evropskom parlamentu, u Briselu 23. septembra održaće se Interparlamentarni sastanak Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove Evropskog parlamenta i nadležnih odbora nacionalnih parlamenata.

Sastanak organizuje Evropski parlament uz podršku Direktorata za odnose sa nacionalnim parlamentima, a tema sastanka je "Situacija na Mediteranu i potreba za cijelovitim pristupom migracijama".

Agendom sastanka predviđeno je održavanje dvije sesije, i to: „Uloga agencija za pravdu i unutrašnje poslove u ovoj oblasti“ kao i „Rješavanje migracija na nacionalnom i lokalnom nivou“.

Učesnicima sastanka, između ostalih, obratiće se predstavnici Evropske organizacije za podršku azilu (EASO), Jedinice za pravosudnu saradnju Evropske unije (Eurojust), Evropske policijske kancelarije (Europol), Agencije za kontrolu granica Evropske unije (Frontex) i Agencije za osnovna prava (FRA).

Cilj Interparlamentarnog sastanka je razmjena mišljenja između članova Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove Evropskog parlamenta i poslanika nacionalnih parlamenata o migracijama, azilu i graničnim politikama.

U radu skupa učestvovaće član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, poslanik Šefkija Murić i zamjenica predśednika Odbora za ljudska prava i slobode, poslanica Ljiljana Đurašković.