Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 30. maj 2014. 14:39

Delegacija Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport boraviće u studijskoj pośeti NR Kini

Delegacija Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore u sastavu: mr Branka Tanasijević, doc. dr Srđa Popović, doc. dr Draginja Vuksanović, prof. dr Jelisava Kalezić i dr Radosav Nišavić, boraviće u studijskoj pośeti NR Kini, od 1. do 07. juna.

Tokom boravka u Pekingu, planirani su, između ostalog, sastanci delegacije sa članovima Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i javno zdravstvo Svekineskog narodnog kongresa, predstavnicima Ministarstva za obrazovanje i pośeta Pekinškom univerzitetu. Delegacija će, tokom boravka u NR Kini, pośetiti i Šangaj, gdje je predviđena pośeta osnovnoj školi, sastanak sa predstavnicima Nacionalnog narodnog kongresa Šangaja, kao i pośeta kulturnim institucijama ovog grada.

Cilj pośete je upoznavanje članova Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sa obrazovnim sistemom NR Kine, koji važi za jedan od najuspješnijih u svijetu, ali i sa ostalim oblastima iz nadležnosti Odbora.