Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 06. oktobar 2014. 13:51

Održana 36. svečana śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore održao je 36. svečanu śednicu na kojoj je  potpisan protokol o saradnji Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i Crnogorskim narodnim pozorištem.

Cilj protokola o saradnji Odbora sa Crnogorskim olimpijskim komitetom i Crnogorskim narodnim pozorištem je zajednička aktivnost na podršci i unaprjeđenju sporta i kulturnog i umjetničkog stvaralaštva u Crnoj Gori.

Strane potpisnice protokola su iskazale uvjerenje da Skupština Crne Gore i Olimpijski komitet u oblasti sporta, zajedničkim naporima mogu realizovati aktivnosti na promociji olimpizma i etike u sportu, razvijanja duha fair play-a, paraolimpijskog sporta, učešća žena u sportu, školskog sporta, održivog razvoja i dr.

U oblasti pozorišne djelatnosti, saradnja će se ostvarivati kroz organizaciju zajedničkih tribina, foruma, okruglih stolova, odnosno, sprovođenja projekata od interesa za društvenu zajednicu kojima se promoviše pozorišno, odnosno kulturno stvaralaštvo.

Ovakav vid proaktivnog djelovanja i saradnje, ocijenjeno je, doprinijeće ukupnom unapređenju zakonskog okvira i vrijednosnih kriterijuma, kada su kultura i sport u pitanju.