Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 16. decembar 2014. 14:40

Održana 47. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Razmotrena Informacija o implementaciji Zakona o kulturi na opštinskom nivou i usvojena Odluka o kontrolnom saslušanju ministarke Sanje Vlahović, koordinatorke Ministarstva prosvjete.

Na danas održanoj 47. śednici, Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je razmotrio Informaciju o implementaciji Zakona o kulturi na opštinskom nivou, koji je usvojila Vlada Crne Gore na śednici od 9.oktobra 2014. godine. Direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo u Ministarstvu kulture Dragica Milić je odgovarala na  pitanja članova Odbora, upoznala ih sa stanjem implementacije Zakona o kulturi, sa posebnim akcentom na  pojedinim opštinama, kao i sa specifičnim  problemima i obavezama koje stoje pred lokalnim samoupravama.

Na današnjoj śednici usvojena je Odluka o kontrolnom saslušanju ministarske Sanje Vlahović, koordinatorke Ministarstva prosvjete, na temu „Aktuelna situacija na Univerzitetu Crne Gore“.