Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 01. jun 2015. 10:23

Održana 58. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Na danas održanoj 58. śednici Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport razmotrio je Predlog zakona o dopuni Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Predlog zakona o izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju. Odbor nije razmotrio Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju jer śednici nijesu prisustvovali predlagači zakona.

Predlog zakona o dopuni Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Predlog zakona o izmjenama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju nijesu dobili potrebnu većinu.

Osim članova Odbora śednici su prisustvovali poslanik Milutin Đukanović, kao predstavnik predlagača, kao i Arijana Nikolić Vučinić, v.d. generalnog direktora Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama i Mubera Kurpejović, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje.