Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 03. februar 2016. 13:11

Susret Tanasijević - Kulen

Predśednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport mr Branka Tanasijević održala sastanak sa generalnim sekretarom  Međunarodne školske sportske federacije Janom Kulenom (Jan Coolen).

Tokom razgovora istaknuta je odlična saradnja skupštinskog odbora sa Ministarstvom prosvjete, Upravom za mlade i sport i Crnogorskim olimpijskim komitetom. Predśednica Odbora je upoznala gospodina Kulena i ostale prisutne sa aktivnostima Odbora. Posebna pažnja je posvećena sistemu školskog sporta, pravnim propisima i finansiranju, kao i izazovima u organizaciji sportskih aktivnosti za srednjoškolski uzrast. Naglašeno je i opredjeljenje države da u narednom periodu bliže uredi predmetnu oblast.

Sastanku su prisustvovali: Dragan Drobnjak, predśednik Školskog sportskog saveza Crne Gore, Budo Vukićević, generalni sekretar pomenutog saveza i Marko Begović, savjetnik za međunarodne odnose i vrhunski sport Uprave za mlade i sport.