Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 31. maj 2016. 12:50

Održana 71. śednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je na danas održanoj śednici, utvrdio tekst Predloga zakona o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju, koji će uputiti u skupštinsku proceduru.

Odbor je razmotrio inicijativu za organizovanje sastanka sa predstavnicima Ženskog fudbalskog kluba „Breznica“ iz Pljevalja. Odlučeno je da u ime Odbora predstavnike kluba Breznica prime mr Branka Tanasijević, predśednica Odbora, kao i Vuk Roćen i Andrija Popović, članovi Odbora. Sastanak će se održati u ponedjeljak  6. juna sa početkom u 11.00 sati.

Odbor je na predlog udruženja „Roditelji“ razmotrio amandman na Predlog zakona o izmjenama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, koji se odnosi na troškove ishrane i boravka djece samohranih roditelja  u vrtiću. Ovaj amandman,  kao amandman Odbora, jednoglasno je usvojen i postao je sastavni dio teksta Predloga zakona.

Na inicijativu prof.dr Jelisave Kalezić, Odbor je odlučio da održi tematsku śednicu koja će biti posvećena zaštiti kulturne baštine Crne Gore, sa akcentom na noviju kulturnu baštinu.

Na inicijativu poslanika Andrije Popovića, Odbor je odlučio da održi i tematsku śednicu, koja će biti posvećena afirmaciji ženskog sporta u Crnoj Gori.