Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 05. mart 2014. 15:31

Konferencija „Rad u parlamentarnim tijelima-postignuća i izazovi, iz perspektive ravnopravnosti spolova“

Učestvuje predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost.

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost  Skupštine Crne Gore Nada Drobnjak učestvuje na regionalnoj konferenciji „Rad u parlamentarnim tijelima-postignuća i izazovi, iz perspektive ravnopravnosti spolova“, koja se održava u okviru Sedmice ravnopravnosti spolova, od 3-7. marta, u Sarajevu.

Konferenciju organizuje Komisija za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma Pralamentarne skupštine BiH, uz podršku Misije OEBS-a u BiH i Ureda za demokratske institucije i ljudska prava- OEBS/ODIHR.

Tokom konferencije govoreno je o izazovima i postignućima različitih struktura u okviru zakonodnavne vlasti, kojima se promoviše ravnopravnost polova.

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost  Skupštine Crne Gore Nada Drobnjak  govorila je u okviru sesije o radu parlamentarnih komisija/odbora u vezi sa pitanjima rodne ravnopravnosti.