Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 21. mart 2014. 09:06

Prezentacija rezultata “Drugog istraživanja o poznavanju i primjeni Zakona o rodnoj ravnopravnosti u institucijama Crne Gore”

Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore organizovaće danas, u 11.00 sati, prezentaciju rezultata “Drugog istraživanja o poznavanju i primjeni Zakona o rodnoj ravnopravnosti u institucijama Crne Gore”.

Istraživanje je realizovano uz podršku Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Kancelarije UNDP-a u Crnoj Gori i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Prisutnima će se obratiti predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost, Nada Drobnjak, zamjenik šefa Misije OEBS-a u Crnoj Gori Waldamar Figaj, ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović.

Rezultate istraživanja predstaviće autorke prof.dr Marijana Pajvančić, dekanica Fakulteta za evropske pravno-političke studije u Novom Sadu, Milka Puzigaća, direktorica SCAN Agencije za istraživanje i razvoj iz Novog Sada i mr Milana Čabarkapa.

Istraživanje o poznavanju i primjeni Zakona o rodnoj ravnopravnosti sprovedeno je u 68 institucija i parlamentarnih partija u Crnoj Gori, u drugoj polovini 2013.godine.

Novinari/ke, snimatelji/ke i fotoreporteri/ke koji nemaju stalne akreditacije, za ovaj događaj mogu se akreditovati  do 10.00 sati, na fax: 245-125 ili na press@skupstina.me.