Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 26. maj 2014. 12:54

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost učestvuje u radu međunarodne konferencije o rodnoj ravnopravnosti u okviru NATO projekta

Beograd, 26 - 27. maj 2014.

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, učestvuje u radu međunarodne konferencije o rodnoj ravnopravnosti u okviru NATO projekta, na temu Uvođenje rodne perspektive:indikatori za primjenu Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija „Žene, mir i bezbjednost“, koja se 26. i 27. maja 2014. godine održava u Beogradu.

Cilj skupa je razmjena iskustava o prevođenju ciljeva Rezolucije 1325 u praktične mjere države i utvrđivanje izazova i dobrih praksi sprovođenja principa Rezolucije 1325.

Konferenciju organizuje Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) u partnerstvu sa Međunarodnim institutom za mirovna istraživanja u Stokholmu (SIPR) i organizacijom Žene u međunarodnoj bezbjednosti (WISS).