Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 29. jul 2014. 12:23

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost primila šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori

Tokom razgovora iskazana spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje 

Predśednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, primila je danas šeficu Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janinu Hrebičkovu. 

Predśednica Odbora zahvalila se Misiji OEBS-a u Crnoj Gori na podršci u radu Odbora za rodnu ravnopravnost, a posebno u segmentu praćenja primjene Zakona o rodnoj ravnopravnosti, saradnji sa lokalnim zajednicama i organizovanju edukacija o rodnoj ravnopravnosti.

Ambasadorka Janina Hrebičkova, predstavila je okvirni plan rada Misije OEBS-a u Crnoj Gori, za naredni period, u dijelu koji se odnosi na pitanja rodne ravnopravnosti.

U razgovoru je iskazana spremnost za nastavak dosadašnje uspješne saradnje, posebno kada je riječ o saradnji sa lokalnim zajednicama, ekonomskom osnaživanju žena i implementaciji Rezolucije 1325 Savjeta bezbjednosti UN “Žene, mir i bezbjednost”.

Sastanku su prisustvovale – šefica Odjeljenja za demokratizaciju Lia Magnaguagno i Ana Milutinović, savjetnica na programu za demokratizaciju Misije OEBS-a u Crnoj Gori.