Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 10. novembar 2015. 12:58

Održana 55. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Na danas održanoj śednici Odbor je podržao II Izvještaj o sprovođenju Konvencije o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena (CEDAW), koji je usvojila Vlada Crne Gore i dostavila CEDAW Komitetu Ujedinjenih nacija.

Prateći smjernice CEDAW Komiteta II Periodični izvještaj sadrži informacije o ispunjavanju preporuka na osnovu Zaključnih stavova Komiteta za eliminaciju diskriminacije žena od 2011. godine, uključujući dodatne preporuke na paragrafe 19 i 23 iz 2014. godine,kao i Izvještaj o implementaciji članova konvencije i anekse.

Procesom izrade II Periodičnog izvještaja koordiniralo je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, koje je formiralo radnu grupu, u čijem radu je učestvovala i predstavnica Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine.

Članovima/icama Odbora Izvještaj je predstavila načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

U okviru tačke Tekuća pitanja razgovarano je o predstojećim aktivnostima i aktivnostima realizovanim između śednica.