Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 25. april 2016. 12:16

Održana 61. śednica Odbora za rodnu ravnopravnost

Odbor za rodnu ravnopravnost je na danas održanoj śednici, sa aspekta svoje nadležnosti, razmotrio Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o noćnom radu broj 171 i Izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore za 2015. godinu.

Odbor je jednoglasno podržao Predlog zakona o potvrđivanju Konvencije Međunarodne organizacije rada o noćnom radu broj 171 i predložio Odboru za međunarodne odnose i iseljenike, kao matičnom Odboru, da predloži Skupštini da usvoji Predlog ovog zakona.

Takođe, Odbor je jednoglasno podržao Izvještaj o radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore za 2015. godinu i predložio Odboru za ljudska prava i slobode, kao matičnom Odboru, da predloži Skupštini da prihvati Izvještaj.

U okviru tačke Tekuća pitanja, razgovarano je o predstojećim aktivnostima, kao i aktivnostima između śednica.

Śednici su prisustvovali/e: zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Siniša Bjeković, v.d. generalne direktorice Direktorata za rad Tijana Prelević i samostalna savjetnica u Direkciji za radne odnose Direktorata za rad Vjera Šoć.