Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 04. mart 2014. 13:08

Održana 34. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Usvojen Godišnji izvještaj o radu Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore za 2013. godinu i Plan rada za 2014. godinu

Na danas održanoj 34. śednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, jednoglasno su usvojeni Izvještaj o radu Odbora za 2013.godinu i Plan rada za 2014. godinu.

U izvještaju o radu za prethodnu godinu, dat je sveobuhvatan prikaz aktivnosti Odbora u 2013. godini koje su prikazane kroz održane sjednice. Izvještaj sadrži i tabelarne preglede.

Polazeći od Programa rada Vlade Crne Gore za 2014.godinu Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je utvrdio Predlog plana rada Odbora za 2014.godinu.

Na śednici je dogovoreno da se iniciraju i realizuju međunarodne pośete radi uporednih iskustava sa drugim odborima iz zemalja u okruženju i šire.

Takođe, odlučeno je da se na zahtjev Unije poslodavaca Crne Gore, jedna od narednih śednica Odbora posveti suzbijanju sive ekonomije na tržištu rada, a na ovu śednicu,  planirano je da se pozovu predstavnici svih socijalnih partnera.

Odbor je jednoglasno podržao predlog predśednika Odbora, Zorana Jelića, da se na narednim śednicama Odbora, posveti pažnja sprovođenju zaključaka koje je Odbor usvojio na prethodnim śednicama.

Odbor je jednoglasno usvojio zapisnik sa zajedničke sjednice Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje i Odbora za rodnu ravnopravnost kao i zapisnike sa 22, 23. i 24. śednice.