Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 18. novembar 2014. 14:31

Održana 65. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, na danas održanoj śednici, razmotrio je Inicijative za održavanje kontrolnog saslušanja povodom aktuelne situacije u Opštoj bolnici u Bijelom Polju i amandmane na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Članovi Odbora su jednoglasno usvojili Inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja povodom aktuelne situacije u Opštoj bolnici u Bijelom Polju. Odbor će uputiti dopise i zatražiti informacije o novonastaloj situaciji od ministra zdravlja, direktora Instituta za javno zdravlje i direktora Opšte bolnice u Bijelom Polju. Nakon dobijenih informacija, Odbor će zakazati kontrolno saslušanje. 

Amandman na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti poslanika Izeta Bralića, Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića predstavnica predlagača zakona nije prihvatila. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore nije prihvatio isti.

Amandman na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti poslanika Almera Kalač, Mića Orlandića, Genci Nimanbegua, Sulja Mustafića, Draginje Vuksanović, Nik Gjeloshaja, Kemala Zoronjića, Džavida Šabovića, Dritan Abazović i Izeta Bralića predstavnica predlagača zakona nije prihvatila. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore nije prihvatio isti.

Odbor će se naknadno izjasniti o amandmanima (četiri) na Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti poslanika Srđana Perića i Azre Jasavić.