Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 18. mart 2015. 18:02

Održana 82. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Tema - Aktuelna situacija i određivanje Odbora povodom novonastale situacije u Bijelom Polju, a odnosi se na radikalan štrajk glađu porodice beba inficiranih u bjelopoljskoj bolnici.

Poslanici Janko Vučinić, Emilo Labudović, Radovan Asanović, Neven Gošović i Srđan Perić, u skladu sa članom 63 Poslovnika Skupštine Crne Gore, 16. marta 2015. godine su uputili predsjedniku Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Zoranu Jeliću, zahtjev za hitno zakazivanje sjednice Odbora.

Nakon konstruktivne rasprave odlučeno je da:

1. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje zahtijeva od ministra zdravlja da najhitnije otputuje u Bijelo Polje, razgovara sa članovima Upravnog odbora Opšte bolnice Bijelo Polje, njenim menadžmentom i roditeljima kako bi se našlo rješenje, na zakonu zasnovano i da o tome najkasnije do četvrtka, u 18 sati (19. marta 2015. godine) obavijesti Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

2. Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje apeluje na roditelje beba inficirnih u bjelopoljskoj bolnici, koji štrajkuju ispred Opšte bolnice u Bijelom Polju, da obustave dalji štrajk i ne narušavaju svoje zdravlje.