Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 28. maj 2015. 11:15

Završena 93. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio tri predloga zakona i Izvještaj sa kontrolnog saslušanja, održanog povodom aktuelne situacije u nikšićkoj željezari „Toščelik“

Na danas održanoj śednici, Odbor je odlučio da podrži Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju koji je podnijela poslanica doc.dr Branka Bošnjak i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

Odbor je podržao Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

Odbor nije podržao Predlog zakona o dopunama Zakona o radu, koji su podnijeli poslanici doc.dr Branka Bošnjak, Milutin Đukanović, Vladislav Bojović, JankoVučinić i prof. dr Jelisava Kalezić i predložio Skupštini Crne Gore da ga ne usvoji.

Članovi odbora su usvojili Izvještaj sa kontrolnog saslušanja, održanog povodom aktuelne situacije u nikšićkoj željezari „Toščelik“.