Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 29. septembar 2016. 23:03

Završena trodnevna studijska pośeta delegacije Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Švedskoj

Poslanici Izet Bralić, Novica Stanić i Radosav Nišavić - članovi Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje su od 27. do 29. septembra 2016. godine, boravili u studijskoj pośeti Kraljevini Švedskoj, u Štokholmu.

Prvog i drugog dana pośete, delegacija je obišla Parlament Kraljevine Švedske (Riksdag), u kom su se crnogorski poslanici sastali sa  poslanicima, članovima delegacije Švedske u OEBS-u Margaretom Cederfelt, predśednicom delegacije Švedske u OEBS-u i Goranom Petersonom, članom delegacije Švedske u OEBS-u.

U okviru studijske pośete delegacija Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje sastala se i sa članovima Odbora za zdravstvo i socijalno staranje, Odbora za socijalno osiguranje švedskog Parlamenta, članovima Odbora za tržište rada i Odbora za vanjske poslove Parlamenta Kraljevine Švedske. Delegacija je obišla i demokratske radionice tamošnjeg Parlamenta kojom prilikom su se sastali i sa  Adersom Norinom, zamjenikom generalnog sekretara i šefom Odjeljenja za parlamentarne zapise.

Na kraju pośete Parlamentu Kraljevine Švedske upriličen je sastanak i sa Bjornom von Sidovom, potpredśednikom Ustavnog odbora.

Poslanici Izet Bralić, Novica Stanić i Radosav Nišavić trećeg dana studijske pośete obišli su  Ministarstvo za zapošljavanje i Ministarstvo za zdravlje i socijalna pitanja Kraljevine Švedske i prilikom ovih pośeta imali niz sastanaka sa predstavnicima tih ministarstava.