Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 01. septembar 2013. 18:43

Počeo Osmi strateški forum na Bledu

Skupštinu Crne Gore predstavljaju - predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Vuković i predśednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović

Na Bledu je počeo Osmi strateški forum, na kojem je učešće uzelo gotovo petsto predstavnika iz cijelog svijeta iz oblasti politike, nauke i različitih međunarodnih organizacija.

Skupštinu Crne Gore na ovogodišnjem Strateškom forumu predstavlja predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike doc.dr Miodrag Vuković i predśednik Odbora za evropske integracije Slaven Radunović.

Trodnevni skup  otpočeo je Forumom mladih na kojem je bilo rasprave o položaju mlade generacije u Evropskoj uniji, te prilikama koje joj pružaju digitalna revolucija i nova pravila poslovanja.

Drugog dana foruma okupljene će pozdraviti slovenska premijerka Alenka Bratušek i ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, za kada su predviđene panel rasprave o političkim promjenama u svijetu i Evropi, kao i o izazovima sa kojima se u svijetlu ekonomske krize susrijeće Evropska unija.

Zadnjeg dana Bledskog strateškog foruma, održaće se i panel rasprava o odnosu Evropske unije i Turske, kao i panel rasprava o pitanju proširenja Evropske unije nakon ulaska Republike Hrvatske, a rasprava povodom ove teme okupiće ministra vanjskih poslova zemalja u regionu. O hrvatskim iskustvima u pregovorima sa Evropskom unijom govoriće ministarska vanjskih poslova i evropskih poslova Vesna Pusić.

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker