Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 26. septembar 2013. 16:03

Održan zajednički sastanak Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Zakonodavnog odbora, sa ekspertskim timom i ekspertom SIGMA-e

Članovi Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu i Zakonodavnog odbora sastali su se danas sa ekspertskim timom i ekspertom SIGMA-e, u Plavoj Sali Skupštine Crne Gore.

Sastanak je održan u cilju što kvalitetnije izrade Predloga zakona o upravnom postupku, kao procesnog zakona sa najširom primjenom u praksi.

Članica ekspertskog tima Jadranka Vojinović, sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, hronološki je predstavila rad na tekstu Nacrta zakona, ističući značaj međuinstitucionalne saradnje prilikom izrade Predloga zakona

Prof. Ivan Koprić, ekspert SIGMA-e, iznio je stavove i mišljenja Evropske komisije i naveo da je riječ o važnom zakonu koji temeljno reguliše pravne odnose građana i uprave.

Ispred Zakonodavnog odbora sastanku su prisustvovali poslanici: Velizar Kaluđerović, Marta Šćepanović, Radovan Obradović, Luiđ Škrelja, Neven Gošović i Srđan Perić.

Ispred Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu prisustvovali su poslanici: Rifar Rastoder, predśednik Odbora, Milorad Vuletić, Zoran Vukčević, Draginja Vuksanović i Azra Jasavić.

Članovi ekspertskog tima prisustvovali su u sastavu: Milan Filipović, advokat, Stana Pajović, domaći ekspert, prof. Ivan Koprić, ekspert Sigma-e, Jadranka Vojinović, državna sekretarka MUP-a, Veselin Vukčević, generalni direktor Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Danijela Vukčević - Nedeljković, službenik Direktorata za državnu, upravu i lokalnu samoupravu, Olivera Grbović, načelnica Direkcije za lokalnu samoupravu.

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker