Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 08. oktobar 2013. 17:18

Skupština Crne Gore istaknuta od strane Interparlamentarne unije povodom obilježavanja Međunarodnog dana demokratije

Skupština Crne Gore je jedna od šest parlamenata čije aktivnosti je Interparlamentarna unija istakla povodom obilježavanja Međunarodnog dana demokratije.

Na panou posvećenom Međunarodnom danu demokratije koji je tim povodom postavljen u prostorijama gdje se ovih dana održava Skupština Interparlamenarne unije u Ženevi, Skupština Crne Gore je svojim aktivnostima u okviru obilježavanja ovog dana istaknuta od strane Interparlamentarne unije kao jedan od primjera drugim parlamentima kako proslaviti ovaj značajan dan.

Skupština Crne Gore je obilježila Međunarodni dan demokratije sprovođenjem niza aktivnosti u okviru projekta „Demokratskih radionica“. Ove aktivnosti obuhvatile su susret potpredsjednika Skupštine Crne Gore Sulja Mustafića sa učenicima trećeg razreda OŠ „Оktoih“, kao i gostovanje poslanica Zorice Kovačević i Azre Jasavić i poslanika Obrada Miša Stanišića i Emila Labudovića u demokratskim radionicama, gdje su sa đecom razgovarali o pojmu demokratije, ulozi poslanika u demokratskom društvu i važnosti glasa naroda koji se čuje preko njihovih izabranih predstavnika prilikom demokratskog odlučivanja.

Generalna skupština UN-a proglasila je 15. septembar za Međunarodni dan demokratije, podstičući zemlje članice da jačaju nacionalne programe posvećene promociji i konsolidaciji demokratije. Interparlamentarna unija, čiji je slogan „Bolji parlamenti, jače demokratije“  promoviše Međunarodni dan demokratije preko svojih parlamenata članica u 162 zemlje svijeta.

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker