Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 09. oktobar 2013. 12:33

Predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore razgovarali sa šefom ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR-a

Predstavnici poslaničkih klubova Skupštine Crne Gore, razgovarali su danas sa šefom ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR-a, Borisom Frlecom.

Tema sastanka bili su zaključci i preporuke iz Izvještaja OEBS/ODIHR-a nakon predśedničkih izbora održanih u aprilu u Crnoj Gori, usklađivanje izbornog zakonodavstva i praksa sa preporukama OEBS-a, kao i o konkretni oblici saradnje kojima će se podržati buduće mjere Crne Gore u sprovođenju preporuka OEBS/ODIHR-a.     

Šef ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR-a, Boris Frlec kazao je da mu je drago što je u crnogorskom parlamentu formirana Radna grupa za izgrađivanje povjerenja u izborni proces. Frlec je ponovio da OEBS/ODHIR kao i Venecijanska Komisija stoje na raspolaganju za stručna mišljenja ukoliko poslanici smatraju da su im ona potrebna.

Predstavnici poslaničkih klubova crnogorskog parlamenta iskazali su zadovoljstvo višegodišnjom podrškom koju OEBS/ODHIR pruža Crnoj Gori. Saopštili su da očekuju da će posao u vezi sa setom zakona koji tretiraju izborno zakonodavstvo Radna grupa uskoro završiti. Poslanici su Frleca upoznali i sa činjenicom da pored njih svoj doprinos radu Radne grupe daju i predstavnici NVO sektora u Crnoj Gori: CEMI, CDT i MANS.

Šef ograničene posmatračke misije OEBS/ODIHR-a, Boris Frlec posebno je istakao zadovoljstvo činjenicom da su aktivni učesnici u Radnoj grupi za izgrađivanje povjerenja u izborni proces i članovi nevladinih organizacija.

Zajednički je zaključak sastanka da je glavni cilj podizanje povjerenja građana u izborno zakonodavstvo.

« Jul 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

video-stream

youtubec

SCG flcker