Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 20. februar 2014. 17:27

U Briselu završen dvodnevni seminar na temu "Zaštita zdravlja i potrošača"

Učestvovala delegacija Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore

Delegacija koju čine poslanici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore, prisustvovala je dvodnevnom parlamentarnom seminaru na temu „Zaštita zdravlja i potrošača″, koji je održan 19. i 20. februara 2014. godine u Briselu, u organizaciji Evropskog parlamenta.

Tokom seminara, bilo je riječi o ulozi i poziciji Evropskog parlamenta u odnosu na zakonodavstvo koje se odnosi na zaštitu zdravlja i potrošača i njegovoj primjeni, zatim bezbjednosti hrane, kontroli lanca ishrane, kao i o nadzoru i prevenciji epidemija.

Poslanici su se, takođe, upoznali  sa ulogom organizacije za zaštitu potrošača na terenu i njenoj saradnji s institucijama EU.

Posebno je naglašena potreba jačanja nadzora nad tržištem, kao i kontrola bezbjednosti proizvoda.

U okviru posebnog segmenta,  kroz prezentacije predstavnika parlamenata - Albanije,  Makedonije, Srbije, Kosova i Turske sagledana je aktuelna situacija i preduzete aktivnosti na polju unapređenja u oblasti zdravlja i zaštite potrošača.

Nakon izlaganja šefa delegacije Skupštine Crne Gore, predśednika Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Zorana Jelića, rukovodilac jedinice za predpristupne pregovore, Krzysztof Bernacki, čestitao je Crnoj Gori na napredovanju i pohvalio dosadašnji proces uskladjivanja sa evropskom pravnom tekovinom.

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker