Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 21. februar 2014. 14:05

Predstavnici Debatnog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice pośetili Skupštinu Crne Gore

Pośeta podgoričkih srednjoškolaca je dio projekta “Otvoreni parlament” čiji je cilj  jačanje veza parlamenta i građana

Predstavnici Debatnog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice, pośetili su danas Skupštinu Crne Gore. Učenici su najprije upoznati sa zgradom crnogorskog parlamenta odnosno istorijskim činjenicama poput onih da je djelo čuvenog arhitekte Vujadina Popovića kao i da datira od 1954. godine.

Gimnazijalci su čuli i kada je donesen prvi Ustav, saznali su i to kada je prestao jednopartijski sistem u Crnoj Gori odnosno da je 1990. godina prvih demokratskih izbora.

Pojašnjen je i način na koji se bira odnosno postaje predstavnik građana u parlamentu, kao i način na koji neki predlog zakona postaje zakon.

Predstavnici Debatnog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ obišli su više sala i salona u kojima se održavaju sjednice radnih tijela, vidjeli su fotografije svih prethodnih predśednika Skupštine kao i aktuelnog, i stalnu postavku zbirke dinastičkih crnogorskih grbova.

Rečeno im je i da, pored akreditovanih medija i NVO koje prate rad parlamenta, svaki zainteresovani građani, kroz projekat “Otvoreni parlament”, može posjetiti Skupštinu Crne Gore.

Upravo je i današnja pośeta podgoričkih srednjoškolaca dio projekta “Otvoreni parlament” čiji je cilj -  jačanje veza parlamenta i građana, posebno mladih.

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker