Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 29. april 2014. 13:05

Parlament Kraljevine Španije usvojio Rezoluciju kojom poziva Vladu da podrži pristupanje Crne Gore u NATO na samitu u Velsu

Parlament Kraljevine Španije ovom rezolucijom ocjenjuje da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u reformama potrebnim za pridruživanje NATO savezu.

Parlament (Kongres zastupnika) Kraljevine Španije je 28. aprila na svojoj plenarnoj śednici jednoglasno usvojio Rezoluciju kojom poziva Vladu da podrži pristupanje, u svojstvu punopravnog člana, Crne Gore u NATO, na samitu u Velsu.

Rezolucija je podnijeta Parlamentu na prijedlog Katolanskog poslaničkog kluba čiji je predstavnik bio poslanik vladajuće katalonske partije CiU Jordi Xucla (Žordi Šukla).

U Rezoluciji se ističe da je "Crna Gora ostvarila značajan napredak, kako kroz svoj aktivni doprinos regionalnoj sigurnosti na Balkanu tako i učešćem u Međunarodnim snagama za bezbjednosnu pomoć (ISAF) u Avganistanu".

Poslanici španskog parlamenta, kao i predśednik Krivokapić u svom obraćanju crnogorskom Kokusu u američkom Kongresu, napominju da je Crna Gora jedina preostala država obale Mediterana koja nije član NATO saveza.

Parlament Kraljevine Španije ovom rezolucijom ocjenjuje da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u reformama potrebnim za pridruživanje NATO savezu. "Nesumnjiva je riješenost Crne Gore da bude punopravni član NATO uzevši u obzir napore ove države da ispuni uslove postavljene od strane Alijanse", navodi se u Rezoluciji.

Kongres zastupnika poziva Vladu Kraljevine Šanije da podrži pristupanje, u svojstvu punopravnog člana, Crne Gore u NATO na samitu koji će biti održan u Njuportu – Vels, u septembru, zaključuje se u Rezoluciji.

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker