Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 07. jul 2014. 15:17

Ekspertska misija TAIEX-a za utvrđivanje procedura za postupanje po predstavkama

Skupština Crne Gore, 8 - 11. jul, 2014. godine


Ekspertska misije TAIEX-a biće realizovana u Skupštini Crne Gore od 8. do 11. jula u cilju podrške za utvrđivanje procedura za djelovanje Odbora za ljudska prava i slobode i Odbora za antikorupciju u dijelu nadležnosti razmatranja i zauzimanja stavova po predstavkama građana i pravnih lica, i njihovog upućivanja nadležnim organima. Stručna podrška TAIEX-a uključiće, između ostalog, i utvrđivanje procedura za Službu Skupštine i razvoj IT rješenja za postupanje sa elektronskim predstavkama.

Predviđeno je da ekspertska misija obuhvati analizu postojećeg stanja, te pruži preporuke za dalji rad i prezentaciju primjera dobre prakse država članica EU u smislu postupanja sa predstavkama i e-predstavkama, utvrđivanje jasnih pravila za sprovođenje nadležnosti odbora, kao i pripremu predloga procedura za djelovanje dva odbora na osnovu predstavki građana i pravnih lica.

Za misiju je angažovan ekspert TAIEX-a Franko Lićone (Franco Liccione), službenik sekreterijata Odbora za peticije njemačkog Bundestaga, koji će se tokom misije sastati sa predstavnicima Odbora za ljudska prava i slobode i Odbora za antikorupciju, generalnim sekretarom Skupštine Crne Gore i službenicima odgovarajućih organizacionih jedinica Službe Skupštine.

TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange instrument) je posebno odjeljenje za tehničku pomoć i razmjenu informacija u okviru Jedinice za izgradnju institucija Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije. Cilj TAIEX-a je pružanje kratkoročne tehničke pomoći novim državama članicama, zemljama u procesu pristupanja, zemljama kandidatima i administracijama zemalja zapadnog Balkana, u skladu sa sveobuhvatnim ciljevima politike Evropske komisije u oblasti usklađivanja, primjene i sprovođenja zakonodavstva EU.

« Maj 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

video-stream

youtubec

SCG flcker