Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 03. decembar 2014. 12:26

Održan sastanak poslanika Andrije Popovića sa članovima Delegacije Savjeta Evrope

Poslanik Andrija Popović sastao se danas sa članovima Delegacije Savjeta Evrope koju čine: šef delegacije - Michael Petrou (Kipar), Samuli Rasila (Finska), Janko Dvošak (Slovenija), Michal Rynkowski (Poljska) i Mehri Gafar-Zada (predstavnica Sekretarijata za sport Savjeta Evrope).

Sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministra zdravlja i predśednica Nacionalne komisije za borbu protiv dopinga u sportu, dr Mira Jovanovski-Dašić.

Članovi Delegacije Savjeta Evrope borave u dvodnevnoj pośeti Crnoj Gori, u okviru koje, kao eksperti monitoring grupe za antidoping kontrolu i usklađenosti sa obavezama prema Konvenciji Savjeta Evrope, daju preporuke za zemlje koje su na putu evropskih integracija i kontrolišu nivo usklađenosti donešenih akata.

Oni su inicirali susret sa poslanikom Andrijom Popovićem, kao članom Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, potpredśednikom COK-a i vrhunskim sportistom Crne Gore.

Članovi Delegacije SE su izrazili spremnost da daju logističku podršku crnogorskom sportu na putu ka eliminaciji dopinga, kao njegove najveće anomalije.

Poslanik Popović je informisao članove Delegacije SE o problemima sa kojima se susreće crnogorski sport u borbi protiv dopinga u sportu, kao i apsolutne posvećenosti crnogorskog Parlamenta u zakonodavnom rješavanju tih problema. On je izrazio zadovoljstvo susretom i istakao da će Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport upoznati sa zaključcima sa sastanka.

« Jun 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

video-stream

youtubec

SCG flcker