Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 28. april 2015. 08:50

XVII Cetinjski parlamentarni forum

Cetinjski parlamentarni forum ‘’Ljudska prava i rodna ravnopravnost u sektoru bezbjednosti i odbrane’’ počeće danas na Cetinju, u organizaciji Skupštine Crne Gore, u saradnji sa misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

Sedamnaesti Cetinjski parlamentarni forum koji će se održati od 28-29. aprila 2015. u Vladinom domu na Cetinju otvoriće, sa početkom u 9.30 sati, predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država  Margaret Uyehara kao i direktor Kancelarije generalnog sekretara OEBS-a, ambasador Marcel Pesko. 

Sedamnaesti Cetinjski parlamentarni forum obuhvatiće teme: Ljudska prava i osnovne slobode za pripadnike bezbjednosnih i oružanih snaga, Rodna ravnopravnost i upravljanje sektorom bezbjednosti i njegova reforma, Zakonodavni i institucionalni okvir, obuke iz oblasti ljudskih prava i rodne ravnopravnosti u praksi.

Ovogodišnji CPF će okupiti članove parlamentarnih odbora za bezbjednost i odbranu kao i odbora za rodnu ravnopravnost zemalja regiona, članica CPF, kao i predstavnike istaknutih međunarodnih organizacija. Drugog dana rada foruma učesnici će usvojiti zajedničku Deklaraciju.

Cetinjski parlamentarni forum predstavlja autohtonu regionalnu inicijativu parlamentarne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope na putu evropskih integracija i važan je vid podsticanja i promovisanja parlamentarnog dijaloga između zemalja regiona.

*Ukoliko članovi vaše  medjske ekipe nijesu akreditovani za praćenje skupštinskih događaja mogu to uraditi u pisanoj formi  do 9 sati na: press@skupstina.me  ili na fax: 245-125.  

pdfA G E N D A

 

« April 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec

SCG flcker