Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. april 2015. 11:19

Završen XVII Cetinjski parlamentarni forum

Usvojena Zajednička deklaracija

Drugog dana rada XVII Cetinjskog parlamentarnog fouma bilo je riječi o racionalizaciji opštih politika sektora bezbjednosti po pitanju ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, kao i o programima obuka i nastavnim planovima obrazovanja. Sesijom na navedenu temu moderirao je predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Mevludin Nuhodžić. U okviru ove teme učesnicima skupa su se obratili i Vladimir Ragozin, šef Programa bezbjednosne saradnje u Misiji OEBS-a u Crnoj Gori i Milan Sekuloski iz  Ženevskog centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF).

U završnoj riječi predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić naglasio je da je upravo sa aspekta zakonodavne vlasti, a u cilju blagovremenog i efikasnog sprovođenja zacrtanih reformi u sektoru bezbjednosti i odbrane, važno da se u potpunosti uvaže kako domaća, tako i međunarodna legislativa na polju zaštite ljudskih prava, kao i u pogledu poštovanja principa rodne ravnopravnosti, i da je uspješna primjena, odnosno kvalitetan i kontinuiran nadzor nephodan za njenu implementaciju.

Rad na XVII Cetinjskom parlamentarnom forumu okončan je usvajanjem Zajedničke deklaracije.

XVII sastanak Cetinjskog parlamentarnog foruma, koji je ove godine okupio više od pedeset parlamentaraca iz regiona organizovala je Skupština Crne Gore, u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori.

« April 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec

SCG flcker