Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 18. jun 2015. 10:09

Dostavljena lista od pet kandidata za izbor članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

Na osnovu člana 86 stava 4 Zakona o sprječavanju korupcije Komisija za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije dostavlja Odboru za antikorupciju Skupštine Crne Gore listu od pet kandidata za izbor članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije:

1. Vanja Ćalović,

2. Ristan Stijepović,

3. Radule Žurić,

4. Goranka Vučinić i

5. Bojan Obrenović.

Obrazloženje

Odbor za antikorupciju je, na 34. sjednici, jednoglasno donio Odluku o pokretanju postupka izbora članova Komisije za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.

Saglasno članu 85 stavu 4 Zakona o sprječavanju korupcije Skupština Crne Gore je odredila dva predstavnika Skupština Crne Gore (jedan iz reda parlamentarne većine, jedan iz reda parlamentarne opozicije), Sudski i Tužilački savjet po jednog predstavnika, koji su postali članovi Komisije za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.

Saglasno članu 85 stavu 5 Zakona o sprječavanju korupcije, nadležni odbor-Odbor za antikorupciju je  uputio javni poziv za određivanje člana Komisije iz reda nevladinih organizacija.

Odbor za antikorupciju je, 22.aprila 2015.godine, shodno članu 85 i 105 Zakona o  sprječavanju korupcije   uputio

 

Javni poziv za izbor članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije

 

Predmet javnog poziva je prijava kandidata za izbor članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije. Savjet ima pet članova i bira ga Skupština Crne Gore, na predlog Odbora za antikorupciju. Članovi Savjeta biraju se na period od četiri godine i mogu biti birani najviše dva puta.

Na javni poziv pristiglo je 10 prijava: Vanja Ćalović, Ivo Đoković,Zlatko Vujović, Ristan Stijepović, Radule Žurić, Šefko Crnovršanin, Goranka Vučinić, Bojan Obrenović, Marina Jovićević i Luigj Juncaj.

Komisija za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije na trećem sastanku, održanom 1. juna 2015.godine, saglasno članu 86 stavu 1 Zakona o sprječavanju korupcije, donijela je odluku-utvrdila je lista od osam kandidata koji ispunjavaju uslove iz čl. 83 i 84 ovog zakona.

1.Vanja Ćalović,

2. Ivo Đoković,

3. Zlatko Vujović,

4. Ristan Stijepović,

5. Radule Žurić,

6. Šefko Crnovršanin,

7. Goranka Vučinić i

8. Bojan Obrenović.

Komisija za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije konstatovala je da kandidati Marina Jovićević i Luigj Juncaj ne ispunjavaju uslove iz člana 83 stava 2 Zakona o sprječavanju korupcije.

Saglasno članu 86 stavu 3 Zakona o sprječavanju korupcije kandidati su dostavili pisano i obrazloženo viđenje budućeg rada Agencije u prevenciji korupcije.

U međuvremenu kandidat Ivo Đoković je povukao prijavu na javni poziv za člana Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije.

Saglasno članu 86 stavu 2 Zakona o sprječavanju korupcije razgovor sa kandidatima je obavljen 11. juna 2015.godine. Komisija je na osnovu dokaza iz člana 83 i 84 Zakona o sprječavanju korupcije i obavljenog razgovora sačinila listu od pet kandidata za izbor članova Savjeta.

Komisija za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije je sačinila listu od pet kandidata za izbor članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije većinom od najmanje četiri glasa.

Komisija za sprovođenje izbora članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije je dostavila listu od pet kandidata za izbor članova Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije nadležnom odboru-Odboru za antikorupciju, radi predlaganja Skupštini.

 

Obrad Mišo Stanišić______

Predrag Bulatović________

Dobrica Sljivancanin_____

Slavko Lukić_____

Zoran Vujičić_____

« April 2024 »
Pon Uto Sre Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

video-stream

youtubec

SCG flcker